Maarten ten Kate - 20-11-2023

Pot Jonker Advocaten adviseert bij overname Atalmedial door Unilabs

Pot Jonker Advocaten heeft Stichting Atalmedial als verkopende partij geadviseerd bij de overname van alle uitstaande aandelen in het kapitaal van (onder andere) Atalmedial Holding B.V. en haar dochtermaatschappijen door Unilabs Nederland B.V.

Atalmedial is een toonaangevende dienstverlener in Nederland op het gebied van laboratoriumdiagnostiek. Daarnaast exploiteert Atalmedial één van de grootste trombosediensten van Nederland. Met de overname creëren Atalmedial en Unilabs een sterk fundament voor het realiseren van de gezamenlijke ambitie om integrale diagnostiek toegankelijk te houden voor iedereen in Nederland, overal. Atamedial en Unilabs gaan samen verder bouwen aan een netwerk van gespecialiseerde diagnostische laboratoria in Nederland. Unilabs is nu marktleider in Nederland.

Het team van Pot Jonker bestond uit Maarten ten Kate, Milan Pastoors, Tom Hemmes en Jurne Adrichem. In het kader van de transactie is nauw samengewerkt met Deloitte, de financieel adviseur van Stichting Atalmedial. Loyens & Loeff en PWC traden op voor Unilabs. Naast begeleiding van het M&A traject heeft Pot Jonker geassisteerd bij verschillende zorgspecifieke aspecten, zoals het opzetten van de governance structuur, overdracht van contracten met zorgverzekeraars en het verkrijgen van benodigde vergunningen.

Voor de transactie is goedkeuring verleend door de Autoriteit Consument en Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit.