Transport & Logistiek

Nederland is als toegangspoort tot Europa een wereldspeler in de sector Transport & Logistiek. Het behoud van deze toppositie vraagt veel van de bedrijven die in deze sector actief zijn. Bedrijven in de sector moeten bij uitstek vooruitstrevend zijn.  Klanten vragen steeds meer, zoals just-in-time-delivery en real-time inzicht in bezorgprocessen. Dat noopt tot samenwerking, een optimaal en veilig gebruik van data en het continue optimaliseren van goederenstromen. Bedrijven moeten ook inspelen op externe ontwikkelingen, zoals de Brexit of de doelstellingen om de CO2-uitstoot te verlagen. Bij veel van deze uitdagingen is goed juridisch advies onmisbaar.

Ervaring in de Transport & Logistiek

Ons kantoor ligt in een logistieke hub vlakbij Schiphol en de grootste uitvalswegen. We zijn echter niet alleen actief in onze directe omgeving. Door heel Nederland adviseren we bedrijven in de sector. Van vervoers- en postbedrijven tot faciliterende bedrijven, zoals parkeerdienstverleners. Onze curatoren hebben daarnaast ervaring in verschillende faillissementen van luchtvaartbedrijven, waaronder Air Holland, Boon Transport en Jet Airways.  

Expertise

We adviseren en procederen in zaken met betrekking tot subcontracting met directe onderaannemers of via platformen. We bieden juridische inzichten in het geval van datagebruik en privacy risico’s bij het inzichtelijk maken van de status van zendingen. Ook adviseren we bij financiële tegenwind door risico-inventarisaties te maken, samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en waar nodig een herstructurering, overname of doorstart te realiseren.

Wij werken onder andere voor

Beentjes Transport
Q-park

Onze advocaten

Babette Blaisse

Babette Blaisse

Advocaat, Partner Vastgoed & Aanbestedingen
Floris Diepraam

Floris Diepraam

Advocaat, Partner Litigation & ADR, Onderneming & Insolventie
Peter Ingwersen

Peter Ingwersen

Advocaat, Partner Onderneming & Insolventie
Oscar van der Pol

Oscar van der Pol

Advocaat, Partner Litigation & ADR, Onderneming & Insolventie, Vastgoed & Aanbestedingen