Marieke Dankbaar - 28-05-2019

Pot Jonker staat burgemeester Haarlemmermeer bij in kort geding OV-staking

Door de landelijke OV-staking vandaag is het voor veel mensen een uitdaging om op hun plek van bestemming te komen. Dat is niet alleen vervelend, maar kan ook tot gevaarlijke situaties leiden daar waar grote mensenmassa’s stranden. Daarom zijn we trots dat Pot Jonker advocaten de burgemeester van de Haarlemmermeer succesvol heeft kunnen bijstaan in het kort geding van Schiphol tegen de vakbonden. Daarmee hebben we een bijdrage geleverd aan het beheersen van de openbare orde en veiligheid rondom Schiphol.

Uitspraak rechter

Volgens de rechter is er een reëel risico voor de openbare orde in het drukste deel van het land. Wanneer er grote groepen reizigers op Schiphol stranden zullen er onveilige situaties ontstaan. Daarom stelde hij: “Schiphol moet per trein bereikbaar zijn.” De volledige uitspraak van de rechter lezen? Dat kan op de rechtspraak.nl

Getroffen regeling trein Schiphol – Amsterdam

De trein rijdt vandaag tussen 05.00 uur en 21.00 ieder kwartier van Hoofddorp, over Schiphol naar Amsterdam Centraal en vice versa en stopt onderweg ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk. Ondanks dat dit een mooi compromis is waarmee aan de eis van de rechter tegemoet is gekomen, waarschuwt NS dat de noodpendel beslist niet voldoende is voor normale reizigersaantallen en ‘specifiek bedoeld is voor noodzakelijke Schipholreizen’.