Rocco Mulder, Brian van Veen - 14-10-2020

Rechtbank Noord-Holland verleent surseance aan Nederlandse tak De Keizer International

Bewindvoerder Rocco Mulder staat familiebedrijf gespecialiseerd in systeemintegraties voor superjachten bij

De rechtbank Noord-Holland heeft gisteren surseance van betaling verleend aan de Nederlandse vennootschappen van De Keizer International: De Keizer International B.V. en De Keizer Marine Engineering B.V. De Keizer International is een wereldwijde leverancier van systeemintegraties voor jachten met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en Amerika. Het bedrijf, opgericht in 1965, is hiertoe genoodzaakt omdat het voorzag dat zij op den duur niet meer aan haar betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen.

Over De Keizer International

De Keizer International heeft door haar hooggespecialiseerde kennis van installaties op jachten, van IT-systemen tot verlichting en generatoren, een unieke positie in de markt van jachtbouw. Vanuit het hoofdkantoor in Zaandam en 12 andere vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten, bedient zij klanten in hoofdzakelijk Nederland en in de rest van de wereld.

Sjoerd en Niels de Keizer namen het bedrijf 14 jaar geleden over van hun vader, die op zijn beurt zijn vader heeft opgevolgd. Zij waren toen respectievelijk 24 en 22 jaar oud. In die jaren daarna groeide het bedrijf hard: van zo’n 100 werknemers in 2008 tot 450 werknemers in 2020.

Onderzoeken mogelijkheden voortbestaan

De directie en bewindvoerders, mr. R. Mulder (Pot Jonker Advocaten) en mr. A. Claus (Haut Legal & Tax), voeren inmiddels gesprekken met geïnteresseerden om de voortzetting van de activiteiten van De Keizer International voor de toekomst veilig te stellen. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze zaak, verwijzen we naar het persbericht van 13 oktober: Rechtbank Noord-Holland verleent surseance aan Nederlandse tak De Keizer International