Hendrik-Jan Huijzer, Esther Dubach - 23-06-2020

Pot Jonker Advocaten verwelkomt twee nieuwe advocaten in vastgoedteam

Recentelijk zijn er twee nieuwe advocaten gestart bij Pot Jonker Advocaten, namelijk Esther Dubach en Hendrik-Jan Huijzer. Zij zijn beiden werkzaam binnen het vastgoedrecht.

Vastgoedrecht bij Pot Jonker

Pieter Nabben, hoofd sectie vastgoedrecht Pot Jonker Advocaten: “We hebben onze sectie Vastgoedrecht uitgebreid met twee echte talenten en dat stemt ons heel tevreden. Vastgoedrecht is een belangrijke pijler van ons kantoor. Met mede partners Remmert Sluijter, gespecialiseerd in bouwrecht, en Babette Blaisse, gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, werken we aan uiteenlopende vastgoedprojecten zoals herstructurering, woningbouw en infrastructuur. Onze sectie telt nu negen advocaten en dat stelt ons in staat het vastgoedrecht in de volle breedte aan te bieden. Het zijn natuurlijk uitdagende tijden, maar we zijn ervan overtuigd dat het ook kansen biedt en daar zijn we nu op voorbereid.”

Esther Dubach

Esther is sinds 2017 advocaat. Bij Pot Jonker adviseert en procedeert zij voor overheden, ondernemingen en non-profit instellingen in zaken met betrekking tot vastgoedrecht waaronder koop-, huur-, pacht- en, appartementsrecht, civiel recht, aanbestedingsrecht en natuurbeheer.

Brede juridische kennis

“Vanuit een gespecialiseerd rechtsgebied namelijk familierecht met de focus op procesrechtelijk werk, heb ik er bewust voor gekozen om mijn juridische kennis te verbreden. De overstap naar Pot Jonker Advocaten bevalt heel goed. Het kantoor past bij mij door de ruimte die iedereen krijgt om zichzelf te ontwikkelen en de daarbij behorende vrijheid om alles te kunnen zeggen. De loyaliteit van de advocaten naar het kantoor en onze cliënten is groot. Iedereen heeft hart voor de zaak. Er is een sterk samenwerkingsverband tussen de collega’s; door de goede relaties heerst er een open houding van feedback geven op elkaars werk en daarvan profiteert uiteindelijk de cliënt. Het vastgoedrecht en aanbestedingsrecht zijn enorm veelzijdig en fascineren mij. Hierin help ik mijn cliënten graag”, aldus Esther.

Hendrik-Jan Huijzer

Hendrik-Jan werkte tot voor kort als senior gerechtsjurist bij de Rechtspraak. Bij Pot Jonker Advocaten adviseert en procedeert Hendrik-Jan als advocaat voor overheden, ondernemers en non-profit instellingen in zaken met betrekking tot huur, appartementsrechten, koop- en verkoop van onroerende zaken, erfpacht en contract- en aansprakelijkheidsrecht. Voordat Hendrik-Jan in 2012 bij de Rechtspraak startte, was hij ruim tien jaar werkzaam als trainer/coach bij verschillende topsport opleidingsploegen in binnen- en buitenland.

Dynamiek, competitie en strategie

Hendrik-Jan over zijn keuze: “Bij mijn afweging om buiten de Rechtspraak juridische werkervaring op te doen heb ik er bewust voor gekozen om dat in de advocatuur te doen. Ik ervaar nu in de praktijk dat dit de juiste keuze is geweest. Het is erg interessant om de kennis die ik in al die jaren in de Rechtspraak heb opgedaan nu strategisch in te zetten in het belang van cliënt. De dynamiek en het soms competitieve karakter van de advocatuur hebben bovendien veel raakvlak met de tijd waarin ik als trainer/coach werkte. Ik vind het mooi om samen met cliënt het probleem te analyseren, zaken te ordenen en een strategie te bepalen. Op die manier wil ik cliënt helpen om een conflict op te lossen of het liefst nog voorkomen dat er een conflict ontstaat. Pot Jonker Advocaten was hét kantoor waar ik deze ervaring wilde opdoen. En ook dat is de juiste keuze geweest. Dit blijkt uit het inhoudelijk complexe werk, de deskundige collega’s en de goede sfeer.”