Floris Diepraam - 09-03-2021

Interview in De Jurist (FD): advocaat Floris Diepraam & Manager Commercial Legal PostNL Stefan Gerts

In het artikel Cliënt en juridisch adviseur: ‘Bij PostNL komt van alles langs’ van De Jurist van afgelopen vrijdag vertellen ondernemingsrecht advocaat Floris Diepraam en Manager Commercial Legal bij PostNL Stefan Gerts over hun langdurige samenwerking. Het interview geeft een inkijkje in het ontstaan van de samenwerking, het belang van een breder perspectief op juridische zaken en de waarde van relatiemanagement.

Meedenken over de impact op het umfeld, beeldvorming en tone of voice

Floris Diepraam werkt ruim 15 jaar voor PostNL in zaken op het gebied van ondernemingsrecht en commercial litigation.

Gerts: ‘Floris deed al zaken voor PostNL toen ik hier in 2009 kwam werken. Als bedrijfsjurist heb ik geleerd dat de juridische kant van een zaak belangrijk is, maar dat er daarnaast veel meer bij komt kijken. Als jurist moet je niet te wetenschappelijk in de wedstrijd zitten. Andere advocaten verliezen soms de praktische kant van de zaak uit het oog. Als groot bedrijf, deels gereguleerd, hebben we te maken met verschillende stakeholders en liggen we onder een vergrootglas. Dan wil je een advocaat die niet alleen adviseert op juridisch vlak, maar ook meedenkt over de impact op het umfeld, de beeldvorming en de juiste tone of voice. Daarin vullen we elkaar goed aan.

Belang van relatiemanagement

Naast de onderlinge kritische blik op de werkinhoudelijke zaken hechten beide heren groot belang aan een goede relatie.

Diepraam: ‘Stefan koppelt een scherp juridisch inzicht aan een kritische, praktische blik. En hij heeft humor, en we kunnen het ook over andere dingen hebben dan werk. Ook als er even geen lopende zaken zijn hebben we de gewoonte om elkaar regelmatig op te zoeken. Als ik iets zie langskomen in literatuur of jurisprudentie dat relevant is voor Stefan en zijn team, neem ik bijvoorbeeld even contact op.’

Hele artikel teruglezen?

Bekijk het artikel op De Jurist (na inloggen).

Of open het artikel als pdf hier op onze website.