25-06-2020

AQUAradius onderdeel van de expositie Gebouwde trots

AQUAradius, één van de grootste woonprojecten in ons land dat gerealiseerd is op basis van collectief particulier opdrachtgeverschap, is opgenomen in de nieuwe expositie Gebouwde trots! van ABC Architectuurcentrum Haarlem. Het woonproject is gebouwd in opdracht van CPO-vereniging AQUAradius in samenwerking met ARX Architecten en Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. Pot Jonker advocaat Jan Coen Binnerts trad in dit project namens de gemeente Haarlemmermeer op als juridisch adviseur.

Over AQUAradius

In het ontwerp van AQUAradius, dat 56 appartementen voor 50-plussers en uiteenlopende gezamenlijke ruimtes bevat, staat het welzijn van bewoners voorop. Maar het heeft tevens de faciliteiten om intern extra zorg te kunnen bieden.

Trots op uniek resultaat

Jan Coen Binnerts: “Terwijl vanuit de overheid continu wordt gezocht naar nieuwe vormen van zorg en welzijn voor senioren, hebben de bewoners zelf een gebouw ontworpen waarin zij langdurig zelfstandig kunnen wonen. Zo’n grote groep particuliere opdrachtgevers heeft wel wat van de spreekwoordelijke kruiwagen met kikkers. Dat zorgde voor uitdagingen: van de gezamenlijke aankoop van een stuk grond tot het gezamenlijk afgeven van een bouwopdracht. Namens de gemeente Haarlemmermeer, die naast vergunningverlener ook verkoper van de bouwlocatie was, heb ik meegewerkt aan het zoeken naar diverse juridische oplossingen, waardoor het grondeigendom kon overgaan, de bouw kon starten en de gemeente tevens de noodzakelijke financiële zekerheid behield. Met een uniek resultaat!”

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezoeken van 20 juni tot 15 oktober. Zie voor meer informatie de website van ABC Architectuurcentrum.