All-round studentstage in de echte advocatuur

Als je een gemotiveerde en ambitieuze (WO) rechtenstudent bent in de eindfase van je studie (laatste jaar bachelor of master) bieden wij jou de mogelijkheid om een twee maanden durende studentstage te lopen. Gedurende deze stage maak je uitgebreid kennis met ons kantoor en alle facetten van de advocatuur.

Pot Jonker Advocaten is een (commercieel) kantoor met ongeveer 25 advocaten in het hart van Haarlem, op loopafstand van de Grote Markt en de rechtbank. Er wordt op hoog niveau gewerkt in een informele en collegiale sfeer. Wij werken zowel voor beursgenoteerde bedrijven als voor (middel)grote ondernemingen, overheden en particulieren.

Bij Pot Jonker wordt regelmatig geprocedeerd, zowel bij de rechtbank als bij het gerechtshof en de Hoge Raad. Dat doen we al zo’n honderd jaar. Tijdens je stage maak je kennis met de brede praktijk van ons kantoor. Je verricht opdrachten voor alle advocaten van kantoor waardoor je met verschillende rechtsgebieden in aanraking komt. Als student-stagiair schrijf je inhoudelijke notities, word je betrokken bij (de voorbereiding van) processtukken, verricht je (jurisprudentie-) onderzoeken én woon je zittingen en besprekingen bij. Daarnaast schuif je aan bij sectie- en jurisprudentielunches. Uiteraard ben je ook welkom bij de sociale activiteiten van kantoor (en eventueel die van de Jonge Balie Noord-Holland).

Gedurende de stage deel je een kamer met een van onze advocaten waardoor je ervaart hoe de dagelijkse praktijk er voor een advocaat uitziet. De studentstage duurt twee maanden (vijf dagen per week) en je ontvangt een stagevergoeding. We hebben twee stagecoördinatoren die jou begeleiden en halverwege de stage heb je met hen een evaluatiegesprek waarin jouw ervaringen tot dan toe worden besproken. De stage wordt afgesloten met een eindbeoordeling.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan een motivatiebrief met cv en (een ongeschoonde) cijferlijst naar Shira Vrij (vrij@potjonker.nl) en Brian van Veen (vanveen@potjonker.nl). Vermeld in de motivatiebrief voor welke periode je beschikbaar bent. Bel of e-mail gerust voor meer informatie, of maak een afspraak voor een kop koffie!


Shira Vrijmr. Shira Vrij
vrij@potjonker.nl
tel. +31(0)23 – 553 02 56


mr. Brian van Veen
vanveen@potjonker.nl
tel. +31(0)23 – 553 0266


Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring. De door u in het kader van uw sollicitatie verstuurde persoonsgegevens worden door ons bewaard tot vier weken na afronding van de betreffende sollicitatieprocedure.

Ervaringen student-stagiaires