Data 2021 bekend: online jurisprudentielunch verzorgd door mr. Floris Bakels

16-09-2021 12:30 tot 12-05-2022 13:30

Oud-vicepresident van de Hoge Raad en adviseur van Pot Jonker Advocaten Floris Bakels verzorgt sinds oktober 2020 maandelijks een online jurisprudentielunch voor geïnteresseerde advocaten. Tijdens deze jurisprudentielunch worden hoofdzakelijk arresten van de civiele kamer van de Hoge Raad behandeld.

Kennis delen, verbreden en verdiepen

Al een langere periode geeft Floris Bakels maandelijks jurisprudentielunches voor rechters van de Rechtbank Amsterdam. Door deze jurisprudentielunches ook voor advocaten te organiseren, hoopt hij zijn kennis en ervaring ook te kunnen delen met advocaten en ieders bestaande kennis daarmee te verbreden én te verdiepen.

Over Floris Bakels

Floris Bakels was rechter bij de Rechtbank Haarlem (1984), raadsheer in het Gerechtshof Amsterdam (1989) en promoveerde op zijn proefschrift ‘Ontbinding van wederkerige overeenkomsten’ (1993). Vervolgens vervulde hij diverse rollen bij de Hoge Raad der Nederlanden; van advocaat-generaal (1997) tot raadsheer (2002) en uiteindelijk vicepresident (2012-2017). De laatste twee jaar voor zijn pensioen bij de rechterlijke macht wilde hij weer aan de basis staan van de rechtspraak en heeft hij als senior rechter en met name als kortgedingrechter bij de rechtbank Amsterdam gewerkt. Sinds 2020 heeft Floris Bakels zich als intern adviseur verbonden aan Pot Jonker Advocaten.

Praktische informatie

  • Online jurisprudentielunch
  • Data 2021: Maandag 11 januari (let op: een maandag), donderdag 4 februari, donderdag 4 maart, maandag 10 mei (let op: een maandag) en donderdag 17 juni. Na de zomervakantie zijn de data: donderdag 16 september en donderdag 4 november.
    Preview op de data in 2022: donderdag 13 januari, donderdag 3 maart en donderdag 12 mei.
  • Tijdstip: van 12.30 tot 13.45 uur
  • Kosten: deelname is gratis
  • Punten: Door deelname kan 1 PO punt per lunch worden behaald (per jaar mogen maximaal 4 punten worden opgevoerd voor deelname aan jurisprudentielunches). Voor advocaten van Netlaw-kantoren ontvangen hun certificaat van Netlaw op de gebruikelijke wijze.
  • Deelnemers: alle advocaten kunnen zich aanmelden, met een maximum van 100;
  • Syllabus: voorafgaand aan iedere bijeenkomst zal een syllabus met jurisprudentie beschikbaar worden gesteld.
  • Organisatie door: Pot Jonker Advocaten

Deelnemen aan een online jurisprudentielunch?

Heeft u interesse om een (of meerdere) jurisprudentielunch(es) verzorgd door mr. Floris Bakels bij te wonen? Meld u zich dan via onderstaand aanmeldformulier aan. Na aanmelding ontvangt u maandelijks een uitnodiging per mail voor de eerstvolgende jurisprudentielunch. In deze mail treft u de aanmeldlink voor de eerstvolgende lunch aan én de syllabus.

Let op! Aanmelding via onderstaande knop betekent dus niet dat u bent aangemeld voor alle aankomende jurisprudentielunches. Aanmelden voor elke individuele lunch naar aanleiding van de mail is noodzakelijk!

Aanmelden?