Rocco Mulder, Brian van Veen - 02-11-2020

Curatoren De Keizer Marine Engineering bereiken doorstart met Eekels Technology

TBI’s dochterbedrijf neemt leverancier systeemintegraties superjachten over mét personeel

Zaandam, 1 november 2020 – De Keizer Marine Engineering, de wereldwijde leverancier van systeemintegraties voor superjachten, maakt een doorstart. Twee weken na de faillietverklaring hebben de curatoren overeenstemming bereikt met Eekels Technology B.V., een dochteronderneming van TBI Holdings B.V, een technologiebedrijf gespecialiseerd in projecten en onderhoud en actief binnen de maritieme en offshore wereld. Hierdoor is baanbehoud voor een groot aantal Nederlandse medewerkers gegarandeerd en blijft een wereldspeler in de superjachtindustrie bestaan.

Doorstart stelt toekomst veilig De Keizer en andere marktpartijen

Na de surseance van betaling die op 12 oktober door de rechtbank Noord-Holland aan De Keizer International B.V. en De Keizer Marine Engineering B.V. werd verleend, volgde op 15 oktober de faillietverklaring.

Curator Rocco Mulder, Pot Jonker Advocaten: “We zijn verheugd dat we de toekomst van De Keizer in nog geen kleine drie weken tijd door middel van een doorstart veilig hebben kunnen stellen. De Keizer is een wereldspeler. Hierdoor was het voortbestaan van De Keizer ook van groot belang voor veel andere marktpartijen. Na intensief contact met acht geïnteresseerde kandidaten uit binnen- en buitenland, waarvan er uiteindelijk vier een bod hebben uitgebracht, is Eekels Technology B.V. als beste overnamepartij uit de bus gekomen. De activiteiten en ambities van De Keizer sluiten goed aan op die van Eekels Technology B.V. Ook de ondernemingsraden van beide bedrijven hebben allebei een positief advies uitgebracht voor deze overname. Daarnaast wordt de overname gesteund door de vier werven en tevens grootste opdrachtgevers van De Keizer: Royal Van Lent, De Vries, Oceanco en Hakvoort”

Behoud banen 300 Nederlandse medewerkers

De Keizer heeft in totaal 450 medewerkers verspreid over vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en Amerika. Met de overname zijn de banen van circa 300 Nederlandse werknemers behouden.

Curator Alexander Claus, Haut Legal & Tax: “De Keizer is een hecht familiebedrijf en is dat ook gebleven ondanks de enorme personele groei in de laatste jaren. Het baanbehoud van de medewerkers was dan ook één van de grootste uitdagingen. Gedurende het hele traject van de surseance van betaling tot de doorstart hebben we alle medewerkers regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang. De betrokkenheid was hoog. Het resultaat dat een groot deel van de Nederlandse medewerkers hun baan houden stemt ons tevreden.”

Vestigingen Frankrijk, Spanje en Amerika

Voor de vijf buitenlandse vestigingen van de Keizer, namelijk in Antibes en La Ciotat (Frankrijk), Barcelona en Palma de Mallorca (Spanje) en West Palm Beach (Verenigde Staten), wordt door de curatoren op dit moment nog naar een oplossing gezocht. Deze vestigingen zijn verantwoordelijk voor de service en het onderhoud van de superjachten en hebben gezamenlijk 50 werknemers in dienst.

Berichtgeving in de pers

Zie hiervoor onder andere het artikel in het FD ‘Dochterbedrijf bouwconcern TBI neemt failliet jachtenbedrijf De Keizer over’.

Persbericht downloaden?

Dit bericht is identiek aan het persbericht. Mocht u toch liever als pdf-bestand willen openen, kunt u hier het persbericht ‘Curatoren De Keizer Marine Engineering bereiken doorstart met Eekels Technology’ downloaden.

Eerder publiceerden we hierover het bericht ‘Rechtbank Noord-Holland verleent surseance aan Nederlandse tak De Keizer International.